El Repte:
“-Proposem per a aquesta tercera edició de l’XtremKuir la realització d’un titella mecànic amb funcions educatives. Queda lliure què ha d’ensenyar, a qui ho ha d’ensenyar i com ho ha de fer. El robot pot tenir aparença humana, animal o abstracte”.
Objectius:
El nostre objectiu és crear un producte:
- Simple: Quant a disseny i gestió.
- Segur: Sempre tenint en compte que va dirigit a nens, que funcioni correctament i de forma duradora.
- Lúdic: Generant un petit repte entretingut.
- Empàtic: Intentant que el producte es mostri simpàtic, amb ànima i caràcter propi.
- Educatiu: El nen aprèn associant estímuls i respostes la coordinació psicomotriu, que es veu reforçada pel contingut musical.
La nostra ambició educativa era poder crear el mido per tal de que els nens poguessin experimentar iniciant-se al món de la música a nivell sensorial i psicomotriu. Tot estava basat en la idea de “veure la música” a nivell que s’identifiqués bé cada moviment, color i situació en l’espai en relació a les notes.
Tot aquests objectius han de mostrar-se de forma sòlida, concreta i amb tots els elements integrats, perquè la percepció externa sigui d’allò més simple tot i que per dins es complexe.
Explicació i funcionament:
Mido és un robot interactiu musical que funciona a partir d’un sistema molt simple. El repte es tracta de resoldre una seqüència musical concreta amb l’ajuda del Mido i els seus estímuls associant color-nota.
El mecanisme es basaria amb cinc botons de contacte que anirien connectades a cada un dels colors, junt amb un so concret associat. El dispositiu que farem servir serà el Makey-Makey, el qual traduirà el contacte en un estímul-resposta al qual s’ha de respondre correctament.
Distribució de feines:
Un cop pensada la idea, ens hem distribuït les tasques:
- Dani: Programació, software i redacció de continguts.
- Jordi i Sergi: Imatge Gràfica, disseny de producte i eines musicals.
- Gemma, Carla i José: Pell, gestió dels patrons i aplicació.
- Maite i Gisela: Making off, edició del mateix.
- Berta: Blog, seguiment del procés i aportacions generals a la imatge gràfica.
MIDO:
Hem batejat el nostre producte amb el nom de Mido:
El naming “MIDO” sorgeix de la combinació del concepte “MIDI” més les notes “MI” i “DO”. Creant un nom natural, proper, lúdic i neutre de forma que pugui servir per al nostre target sense discriminació de gènere, procedència, etc…
Mido és un robot interactiu que estimula la part psico-motriu de l’infant potenciant la seva sensibilitat musical, ja que ha li ajuda a associar un gest amb una resposta de llum i so concreta.
El procés:
Tot seguit ens hem posat a descobrir com funciona el programa, per poder nomenar a cada tecla un color i so.
Prèviament, hem fet un brainstorm per trobar un nom pel nostre producte i hem escollit el nom de “Mido”. A partir d’aquí, hem realitzat el logotip que anirà acompanyat d’un imagotip, aquest es basa en la forma pentagonal del nostre producte, així com la representació en l’espai dels colors que intervenen.
Estem treballant per resoldre alguns problemes que hem tingut amb l’estructura/forma que tindrà el Mido, perquè sigui factible a l’hora de treballar-ho amb pell.